Kungsbackafjorden


« Tillbaka

Om området

Både norr och söder om denna fjord finns flera fin fiskeplatser. Det är mycket sik och makrill i fjorden och åker du ut på skären och uddarna så har du bra chans att fånga näbbgädda, berggylta och torsk. Tänk på att hela fjorden är fredad från och med 1 oktober till 1 april. Spinnfiske och mete är bäst men även flugfiske efter öring och jiggfiske kan vara bra.
Det som gemene man oftast gör fel i jakten på fisken är att man använder för stora krokar. Väldigt sällan behöver du använda en krok större än storlek 2. Vill man introducera barn för fisket är det bästa att fiska med små krokar till exempel storlek 10, agnat med bitar av räka från land sommartid. Då finns en fin chans på många olika fiskarter.
Fiskar du med mycket lina ute är det bra om du har flätlina på rullen då den är styvare och du får bättre kontakt med fisken än om du har flourcarbon eller nylon. Fiskar du med kort lina ute så är nylonlinan bättre då den syns mindre i vattnet.

Texten är skriven av Hans Lindqvist på Sportfiskarnas regionkontor i Göteborg

Läs mer om deras verksamhet på www.sportfiskarna.seHushållningssällskapet  Fiskeområde Halland Region Halland Europeiske fiskefonden Länsstyrelserna