Fisketurism

I Halland finns många duktiga entreprenörer med fiske som huvudsyssla,
här finns även företag som erbjuder guidade fisketurer m.m. i nära anslutning
till deras övriga verksamheter.

 

Alvhaga Vildmark

Fiske är en aktivitet som har en given plats som laddare för kroppens batterier! När du fiskar kan du gå ner på tomgång, ta fram ditt tålamod och snart upplever du spänning och frid i själen.

När du fiskar på Alvhaga Vildmark har du tillgång till en gemytlig och bekväm marina för fiskebåtar - väl förberedd för att erbjuda våra gäster mesta möjliga bekvämlighet och säkerhet.


Besök: www.fegen.nu för mer information.

Alvhaga Vildmark

 


Börs Gård

Konferera på idylliska Börs Gård. Brygga och grillkåta vid vattnet. Aktiviteter såsom exempelvis fiske och ridning.


Besök: www.borsgard.se för mer information.

Börs gård

 


Charlottenlund

Vi har tillgång till båtar i olika fiskesjöar som ingår i ett fiskevårdsområde som omfattar 30 vatten.
Kanoter finns att hyra.

Ta dig en tur i den tidiga morgonen så kan du kanske få se vilt som älg, rådjur, bäver och mink och njuta i fulla drag av friden och ostördheten.


Besök: www.charlottenlund.com eller
www.countryside-hylte.se
för mer information.

Charlottenlund

 


Fegenkiosken

Fegensjön erbjuder ett utmanande fiskevatten för sportfiskaren som vill ge sig ut på jakt efter stora gäddor, stridbara abborrar och fina tunga gösar. Fegensjön är 24 km2 och innehåller en mängd öar.

Största djupet är 38 meter.  Stränderna är mestadels steniga. Botten består av omväxlande sten och grus. Sjön hyser den sällsynta vårlekande siklöjan.


Besök: www.fegenkiosken.se  för mer information.

Fegenkiosken

 


Fiskepuben i Bockalt

Här erbjuds sportfiske och lagkamp-aktiviteter i avkopplande stressfri miljö med magnifik natur som ger en känsla av ro och sinnesnärvaro. Det finns tillfälle som man bara vill ska vara speciella, fyllda med glädje, humor och galenskap.

Besök: www.fiskepuben.com för mer information.

Fiskepuben

 


Fladenbåtarna

Välkomna med på Havsfisketur från Varberg med Hallandskustens största och snabbaste turfiskebåt FALKSKÄR II! Vår välkända turfiskebåt tar Er med på en storslagen naturupplevelse på Kattegatt till de beryktade fiskebankarna Fladen, Lilla Middelgrund, Groves Flak, m. fl. Fiska efter Havskatt, Makrill, Torsk, Rödspätta, Långa, Vitling, m.fl. arter. Här kan alla få fisk, inbitna sportfiskare likväl som oerfarna nybörjare!


Besök: http://www.fladen.se för mer information.

Fladenbåtarna

 


Fladen Fisketurer

M⁄S Clipper har Hallandskustens mest erfarna skeppare som gör allt för att ditt fiske och din stund på sjön skall bli bästa möjliga. Båten är utrustad och godkänd för Stor Kustfart för 40 personer.

Vi når massor av spännande fiskeplatser och vi har massor av egna specialställen för att fiska spännande och roliga fiskar såsom Havskatt, Torsk, Sej, Vitling, Långa, Makrill, Plattfisk m.m.


Besök: www.msclipper.se för mer information.

Fladen Fisketurer

 


Gårdakrik

Endast 5 km till fiske och bad i insjöarna Fävren och stora Värsjön. Föredrar ni saltvatten så ligger kusten ca 2 mil från gården.

Vi erbjuder övernattning med frukost i vårt gårdshus.

Under augusti och september erbjuder vi kräftfiske i våra egna dammar på Gårdakrik. Under sakkunnig ledning lägger ni ut kräftburarna på eftermiddagen och vittjar dem på kvällen när det mörknat.

Besök: www.gardakrik.se för mer information.

Gårdakrik

 


Hölseböke

Hålsjön ligger i området ca 100 meter från stugorna. Sjöns medeldjup är 3 meter, och den djupaste delen är 10 meter. I sjön ligger två öar där vårt storlomspar häckar varje år. Under häckningstid tycker de inte om att bli störda.
 
Det finns abborre och gädda i sjön som du får fiska. Bord för fiskrens finns. Det finns både båt och flytvästar att låna.


Besök: www.holseboke.nu för mer information.

Hölseböke

 


Kvarnforsens Sportfiske

Vi erbjuder regnbågs- och öringfiske för t.ex kompisgänget, företaget eller barnfamiljen. Fiskemetoderna som används är fluga, spinnfiske eller pimpelfiske.

Ni bor i en rymlig stuga i direkt närhet till fiskevattnet.

Besök: www.kvarnforsen.se för mer information.

Kvarnforsen

 


Laholms Laxfiske

Sportfisket har under lång tid varit en populär fritidssysselsättning längs Lagans stränder. Vanligast är spinnfisket, men det finns även sträckor som lämpar sig för fiske med fluga. Hela sträckan från strax nedströms kraftverket i Laholm och ut till mynningen är 8 km.

På våren stiger öringen upp i Lagan och redan så tidigt som i slutet av april kan fina blanka nystigna laxar fångas.

Besök: www.laholmslaxfiske.nu för mer information.

Laholms  laxfiske

 


Laxforsen

Fiskodling har bedrivits på Laxforsen sedan 50-talet. Många 10-tals miljoner laxsmolt har fötts upp i anläggningen för att sedan säljas vidare till laxuppfödare för att slutligen hamna på middagsbordet. Några tusen laxsmolt har behålls varje år inom anläggningen för att födas upp till stor fisk. Dessa har sedan planteras sedan ut i Kvarndammen eller sålts vidare för utsättning i put & take sjöar.


Besök: www.laxforsen.se för mer information.

Laxforsen

 


Norra Borgasgård

Fiskeupplevelser & Arrangemang.
Regnbåge, kräftfiske under säsong. Flug- och spinnfiske. Begränsat antal kort per dag.


Besök: www.borgasgard.se för mer information.

Norra Borgasgård

 


Strömhults Fiske

Anläggningen har fyra stugor, en med tio bäddar samt kök och matplats, två med fyra bäddar samt en med dusch, bastu och toalett. Alla stugor ligger vid dammen, det går således utmärkt att till utsikten av vacker natur och präktiga vak, avnjuta sin lunch.


Besök: www.stromhult.com för mer information.

Strömhult

 


Sunne Dammar

Vid Sunnedamms Sportfiske är endast flugfiske tillåtet. Här erbjuds fiske i stilla och strömmande vatten efter regnbåge och öring med hög medelvikt och i bästa kondition.

Vid vattnet finns möjlighet till övernattning för såväl abonnerande grupper som för enskilda fiskegäster.
Anläggningen erbjuder bekvämligheter som rinnande varmt och kallt vatten, toalett och dusch, mm.


Besök: http://www.sunnedamm.se för mer information.

Sunne damm

 


Sågknorren

De fyra sjöarna Stora och Lilla Frillen, Allgunnen och Saxebohåla, samt några små tjärnar, ingår i samma fiskekort.

Här dominerar gädda och abborre, men roliga metfiskar som sutare, braxen, mört och ål finns i alla sjöarna, och i Allgunnen finns även sik. Sjöarna ligger mycket vackert i en vildmarksliknande natur- och kulturbygd.


Besök: www.sagknorren.se för mer information.

bild saknas

 


Tiraholms Fisk

 

På gården Tiraholm driver vi, familjen Ekwall, yrkesfiske och fiskodling i Bolmen. Genom högklassigt mathantverk blir insjöfisken till färska, rökta, gravade, och fileade delikatesser som saluförs i gårdsbutiken. I den rustika fiskrestaurangen serverar vi hemlagade rätter av gös, regnbåge, gädda, ål och lake.


Besök: http://www.tiraholm.se för mer informtaion.

Tiraholms fisk

Vallsnäs Camping

Vallsnäs Camping är Hylte Kommuns största kanotuthyrare. Vi har det perfekta läget för en underbar kanotur. Antingen i vårt sjösystem eller i ån Nissan och ån Lagan. Området kring Unnen och Bolmen bjuder på en fantastisk natur, med rikt fågel- och djurliv. Ni kan övernatta på vackra platser där

Det finns grillplats, ved samt torrtoalett.


Besök: www.vallsnascamping.se för mer information.

Vallsnäs Camping

 


Vinnalts Sportfiske

Perfekta förutsättningar för flugfiske och fiske.

Flugfiske för flugfiskare med flugspö samt även fiske med kastspö om hela anläggningen bokas via fiskepaket eller sjöbokning.

I våra vatten finns  regnbågar från 2 kg och uppåt med en snittvikt på drygt 2,5 kg. Rekordet ligger för närvarande på 8,5 kg!


Besök: www.vinnalt.se för mer information.

Vinnalt

 


Våxtorps Naturcamping

Vid våra fiskdammar med odlad regnbåge kan du njuta av en avkopplande stund med fiskespöet. För att fiska löser du dagskort, samt betalar per fisk vid fångst.


Besök: www.naturcamping.com för mer information.

Våxtorp

 


Wismens Natur & Fiske

Sjön Vismen är 145 hektar och cirka tre kilometer lång. Sjön är grund med ett största djup på fyra meter. Sjön har många vikar, vassar och grundområden vilket gör den attraktiv för sportfiskaren. Fisketrycket i Vismen är mycket lågt. Gädda och abborre är våra vanligaste fiskarter i Vismen.


Besök: www.naturzonen.se för mer information.

Wismen

 


Ästad Gård

En perfekt balans mellan nytta och njutning är vårt bästa erbjudande. Här finns arbetsro i rustika rum för möten, träffar och konferenser. Här finns plats för avkoppling i ett helt unikt spa-paradis eller utmanande aktiviteter.

För några år sedan fick vi den fina utmärkelsen ”Nordens mest inspirerande mötesmiljö”. Kom hit och känn själv. Andas ut. Njut.


Besök: www.astadgard.se för mer information.

Ästad Gård

 


Ätrans Laxfiske

Laxfiskets historia i Falkenberg sträcker sig långt tillbaka i tiden.

En känd londonadvokat, W M Wilkinson, skrev 1884 en bok där han bland annat skriver: ”Ett sådant  fiske kan man ej få se vid någon annan flod som jag hört talas om, varken i Norge eller i Kanada”.


Besök: www.visitfalkenberg.se/fiske för mer information.

Ätrans laxfiske

 


Ätrans Turist

Alldeles intill Ätrans Fritidsanläggning ligger Eseredssjön med inplanterad Regnbågslax. Det är också gott om Gädda, Brax, Mört och Abborre.

Ypperliga möjligheter finns att fiska dels från roddbåt och ett flertal bryggor.

Ta upp er egen fisk och grilla den sedan på någon utav de fina grillplatserna runt sjön.


Besök: www.atrans-turist.nu för mer information.

bild saknas

 


 


Hushållningssällskapet  Fiskeområde Halland Region Halland Europeiske fiskefonden Länsstyrelserna